Stagiaires JP, Lars & Rick

Stage bij Mediatastisch: "Zo leuk dat ik langer ben gebleven"

Door Karel Smeets, op 07-07-2022
Laatst aangepast 07-07-2022

Elk jaar ontvangt Mediatastisch enkele stagiaires binnen ons Design, Software Ontwikkeling en/of Marketing & Sales team. Dit voorjaar mochten we Rick & Lars (designers), Jean-Paul (software engineer) en Sophia (marketeer) ontvangen.

Bij Mediatastisch vinden we het belangrijk om het beste uit onze mensen naar boven te halen. Dat geldt ook voor onze stagiaires. Daarom werken wij met 2 begeleiders. Rick, Lars, JP en Sophia kregen uiteraard een expert binnen hun vakgebied toegewezen én ze werden in hun persoonlijke ontwikkeling begeleid door onze stagecoördinator Thom. Zo leren ze dus zowel op professioneel- en persoonlijk vlak.

Rick, designer, over deze begeleiding: 

“Zeer leerzame stage waar je wordt vrijgelaten in je werkzaamheden om je eigen ding te doen en te ontdekken. Daarnaast beschouwd iedereen je als part of the team, waardoor het niet voelt alsof je een stagiaire bent. Zo heb ik de volledige branding en website voor het bedrijf Mediatastisch gemaakt, waarbij ze me altijd serieus namen in iedere meeting toen ik mijn tussentijdse resultaten presenteerde. Ze hebben een stagecoördinator die alle tijd voor je heeft en je erg goed begeleid op het gebied van professionele ontwikkeling. Dit soort bedrijven ben ik weinig tegengekomen en zijn goud waard!”

Lars, designer: 

“Tijdens mijn stage bij Mediatastisch heb ik de vrijheid gekregen om te leren en om mijzelf te verbeteren als professional. Daarbij werd mijn mening gewaardeerd en gehoord. Hartstikke bedankt voor de leuke en vooral leerzame stageperiode en geweldige opdracht. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.”

Lars nam de ontwikkeling en het design van de applicatie voor Alice Helpt op zich, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van scholieren. 

Jean-Paul, Software engineer: 

“Het was alles wat ik van een stage mag verwachten en meer. Een geweldige werksfeer met geweldige collega’s die mij niet als een stagiair opvingen maar echt als medewerker. Naast de begeleiding in mijn werk- en leerproces werd ik ook persoonlijk begeleid voor het deel voor school. Want niet alleen mijn geleverde werk was belangrijk, maar ook mijn stage afronden. Ik werd overal zo veel mogelijk bij betrokken en mijn werk deed ertoe. Er werd echt iets mee gedaan en mijn bijdrage had ook echt een effect op het bedrijf. Ook werd naar mijn adviezen geluisterd en serieus mee omgegaan.

Na mijn stage heb ik een baan aangeboden gekregen bij GoodMoovs, een van de klanten bij Mediatastisch. Deze klant zocht een Junior ICT Manager met kennis en ervaring als Software Engineer. Dus ook na mijn stage heeft Mediatastisch ervoor gezorgd dat ik gewoon weer door kan groeien.

Al met al heb ik een top stage periode gehad met geweldige collega’s, perfecte begeleiding en een goede sfeer.”

Binnen het software development team, heeft Jean-Paul de opdracht gekregen om een geavanceerde Artificial Intelligence te trainen die schoonmaak automatiseert.

Sophia, marketeer: 

“Tijdens deze stageperiode heb ik zeer veel bijgeleerd op professioneel vlak. Wat zo leuk is aan Mediatastisch is dat ze ook rekening houden met jouw persoonlijke leerdoelen en de ervaring die je wil opdoen. Daarnaast kwam ik ook terecht in een jong en dynamisch team waar er altijd een leuke sfeer hangt. Omwille van bovenstaande reden heb ik er ook voor gekozen om mijn stageperiode zelfstandig te verlengen met vijf weken zodat ik, net zoals de andere stagiairs, in totaal 20 weken stage heb gelopen. Ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen en ik kijk met veel plezier terug naar deze ervaring.”

Naast het uitwerken van algemene marketing opdrachten, heeft Sophia tijdens haar stage een onderzoek opgezet naar het succes van IT-bedrijven in Limburg.

20 weken lang hebben onze stagiaires het beste van zichzelf gegeven en de eindresultaten bewijzen het! Al snel werden ze deel van het team en werden ze tijdens de pauzes uitgedaagd voor een potje tafeltennis, -voetbal of air hockey. We nemen jammer genoeg afscheid van deze vier toppers. Of beter gezegd drie toppers want JP heeft een plaatsje kunnen bemachtigen bij een van onze klanten. We zullen hem dus nog vaak zien op het kantoor.

Sophia, Rick, Lars, Jean-Paul bedankt voor de leuke momenten, jullie waren stuk voor stuk een mooie aanvulling binnen ons team!


Ben jij ook op zoek naar een stageplaats binnen software development, design of marketing? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen naar onze vacatures.

Bekijk ook onze andere blogs!

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren en om ons verkeer te analyseren. Bepaal of u cookies van onze website wilt accepteren.